Απλοποιείται η διάθεση οικοτεχνικών γαλακτοκομικών προϊόντων
Καταργείται η υποπερίπτωση για τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων, που ανέφερε ότι τα τελικά προϊόντα πωλούνται λιανικώς στα σημεία διάθεσης από τους ίδιους
Καταργείται η υποχρέωση της αποκλειστικής διάθεσης γαλακτοκομικών προϊόντων οικοτεχνικής παρασκευής στα σημεία λιανικών πωλήσεων από τους ίδιους τους παραγωγούς, προκειμένου αυτοί να έχουν την δυνατότητα κατάθεσης δικαιολογητικών έναρξης λειτουργίας μονάδων τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και την εγγραφή τους στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας.
Η εν λόγω ρύθμιση περιλαμβάνεται στην με αριθμό 799/13510/23-1-2019 απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β’ 224/04-02-2019, με την οποία τροποποιείται η με αριθμό 4912/120862/5-11-2015 (Β΄ 2468) προηγούμενη απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με θέμα τον «Καθορισμό των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)».
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροποιητική απόφαση: «Η αριθμ. 4912/120862/2015 απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Β΄ 2468), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, τροποποιείται ως εξής:Η υποπερίπτωση γγ΄ της περίπτωσης ε΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 7 της αριθμ. 4912/120862/2015 απόφασης καταργείται». Δηλαδή καταργείται η υποπερίπτωση για τους παραγωγούς γαλακτοκομικών προϊόντων, που ανέφερε ότι «Τα τελικά προϊόντα πωλούνται λιανικώς στα σημεία διάθεσης από τους ίδιους».
Πηγή:dikaiologitika.gr
Διαβάστε επίσης
Κοινή Υπουργική Απόφαση 799/13510/2019 - ΦΕΚ 224/Β/4-2-2019
Τροποποίηση της 4912/120862/5-11-2015 (Β΄ 2468) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)».
Υπουργική Απόφαση 4912/120862/2015 - ΦΕΚ 2468/Β/17-11-2015 (Κωδικοποιημένη)
Καθορισμός των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ).